dåp-mali
Bildet er fra en tidligere dåpshandling i elven Niger i Mali. (Foto: Budbæreren arkiv).

Fire døpt i Mali

Fire fulaniere ble døpt første påskedag. En familie på tre bestående av mor, far og datter, samt en familiefar, er de første døpte som direkteresultat av misjonsarbeidet MELM driver sør i Mali. (Foto: Budbæreren arkiv).

- Dåpen med full neddykking fant sted i forkant av gudstjenesten første påskedag, i samarbeid med to Maliske kirker. De døpte ble registrert som medlemmer i kirkene, og som døpte i MELM sitt misjonsarbeid, forteller Frode Brügger Sætre som arbeider for NMS i Mali, til Budbæreren.

God undervisning

Han ønsker å dele den glade nyheten med Budbærerens lesere, særlig med tanke på alle som er med og ber for misjonsarbeidet i Mali. Ifølge Brügger Sætre har Anne Lise Baltzersens undervisning hatt stor betydning for den fem år gamle jentas beslutning om å la seg døpe. - Som utdannet førskolelærer har hun hatt de beste forutsetningene for å lede jenta gjennom dåpsritualet på en lettfattelig og trygg måte. Moren hennes fortalte dessuten at hun selv ønsket å la seg døpe, på bakgrunn av undervisningen hun har fått av Baltzersen, sier han.

Dobbelt medlemskap

I samtaler med de lokale pastorene, ble det bestemt at de døpte skulle få et slags dobbelt kirkemedlemskap. Det vil si at de får sin dåpsattest av MELM, samtidig som de blir registrerte medlemmer av sine respektive kirker sør i Mali. - Familien på tre er blitt tilknyttet kirken Eglise Chretienne Evangelique som ligger i landsbyen deres, og hvor de har deltatt på gudstjenestene det siste året. Familiefaren er på sin side, i tillegg til MELM, tilknyttet Eglise Evangelique Protestante-kirken som ligger nært hans hjemsted og som han har besøkt noen ganger opp gjennom årene, forklarer Brügger Sætre.

Trenger forbønn

Nylig har også en ung dame fra Douentza sagt at hun har valgt å følge Jesus, og at hun ønsker å bli døpt. Hun ble først kjent med det etiopiske misjonærparet i Douenza, men er siden fulgt mest opp av Baltzersen, ifølge Brügger Sætre. - Det siste året har hun fått en god del bibelundervisning. Men da vi la opp til to dagers dåpsopplæring noen uker før påske, trakk hun seg fra dåpshandlingen av hensyn til familien. I ettertid har vi vært hjemme hos henne og bedt for henne og hjemmet deres. Hun har kontaktet oss igjen og fortalt at hun ønsker å følge Jesus og la seg døpe, så vi vurderer nå hva vi bør gjøre. Kanskje kan pinsen bli et aktuelt tidspunkt? Takk for at du tar også denne unge damen med i dine bønner, sier Brügger Sætre, og minner om at disse nylig døpte personene er nye i den forstand at de ikke har vært i kontakt med MELM sine menigheter i nord. - Vi vet godt at de kan møte utfordringer i etterkant av dåpen, så de trenger å bli omsluttet av bønn i tiden som kommer, sier han.