Hege-Sivertsvik (996x700)

Budbæreren tilbyr en adventskalender for «tro på hjemmebane»

Hver dag i desember kan du finne tips og hjelp til en alternativ adventskalender her på denne nettsiden. – Vi ønsker å gi hjelp til å bringe julebudskapet inn i adventstiden, på en enkel måte. Dette vil styrke tro på hjemmebane. Dessuten får folk gratis avlastning, sier barne- og familieleder i Trondheim Frikirke, Hege Sivertsvik som er en viktig bidragsyter i kalenderen.

GØY – Det er utrolig gøy å ha en ide og få en slik respons fra en person fra en lokalmenighet. Menighetene har ressurser vi ønsker å gi videre til flere. Hege Sivertsvik er med på akkurat det. Full klaff og utrolig morsomt, sier redaktør Anne- Kristine Bjørgsvik Wiecek om samarbeidet med Hege Sivertsvik fra Trondheim.

Budbærerens redaktør Anne-Kristine Bjørgsvik Wiecek og Hege Sivertsvik fra Trondheim gleder seg til adventstiden. De ønsker å tilby hjelp til at troen kan bli mer synlig på hjemmebane, i adventstiden. Hver dag fra 1.desember kommer det en fortelling, tips til aktivitet, utfordring eller noe familien kan gjøre sammen. – Poenget er at det ikke skal være så vanskelig.

- Dette er et enkelt konsept. Vi vil gi gratis avlasting. Gavepakke til foreldene som de kan gi videre. Ikke kreve mye tid og energi. Tips til aktivitet. Variasjon: noe korte andakter, aktiviteter, utfordringer – til ettertanker, sier Hege Sivertsvik.

- Jeg synes det var så artig å bli utfordra av Anne- Kristine på dette. Det er veldig bra at Budbæreren vil gjøre noe med dette, sier Hege Sivertsvik som brenner for tro i hjemmet. – Det var veldig spesielt at Budbæreren spurte akkurat MEG. Jeg har gjort noe lignende hjemme med barna, en «troskalender» i tillegg til en pakkekalender de har felles. Før Budbæreren tok kontakt tenkte jeg at i år ønsker jeg å gjøre dette litt mer seriøst. Jeg ville fokuser på noe familien kan være sammen om, både av gode opplevelser og innhold. Så ringte Anne Kristine og spurte meg om dette, det har vært kjempegøy å planlegge, sier Sivertsvik entusiastisk. Hun har allerede avtalt med flere familier om å følge denne adventskalenderen.

- Inspirasjonen og ideer til denne julekalender har jeg blant annet fått gjennom Jarle Waldemars andaktsbøker og bordkalender. Foreldreboken - vokse sammen som Bibelleseringen gav ut i høst har også vært en viktig ressurs. Fokuset på å gjøre det enkelt og ukomplisert er viktig! Av den grunn avsluttes hver enkelt adventsluke med en enkel bønn.

For mange foreldre er presset om spennende pakkekalender for barna, mer stressende å lage enn selve julegavene. – Mine har også pakkekalender og jeg har lagt et enkelt konsept som de deler på. I tillegg har vi noen dager med aktivitet eller opplevelser. Jeg har tidligere også kjøpt en kristen bokkalender eller lignende som jeg har brukt for å lage bidrag som gir noe til for troen i adventstiden.

- Før dere tok kontakt har fokus på tro og familie og fellesskap og gode opplevelser sammen, sier Sivertsvik. Tro i hjemmet er viktig hele året og desember er kanskje ikke tiden for å starte nye prosjekter. Tiden er knapp for mange.

- Vi vil ikke gi dårlig samvittighet, så poenget er at her får foreldre noe lettvint de kan gi videre. Hvorfor ha mer trosfokus i desember enn i januar? Det er fordi samfunnets fokus ikke er på julens budskap. Vi vil gjøre familien bevisst på hva som er viktig for dem; både i form av egne familietradisjoner og av julens budskap, sier Sivertsvik mens ungene hennes har lange ører og lurer på hva denne adventskalenderen skal inneholde. De må vente til 1.desember med å gå inn på nettsiden for å se.