linda-kvavik-baksideintervju-breddebilde
Linda Kvavik er nettverksleder i Sør for FriBU, og barneleder i Lyngdal Frikirke. (Foto: Privat).

Vil dele tro i hjemmet

Linda Kvavik er ansatt i halv stilling som nettverksleder i Sør for FriBU, og jobber resterende 50 prosent som barneleder i Lyngdal Frikirke.

- Hva gleder du deg mest over i jobben som nettverksleder i FriBU, og som barneleder i Lyngdal Frikirke?

- I jobben min som nettverksleder både møter jeg og prater jeg med mange dedikerte ledere og frivillige rundt i forskjellige frikirker. Det er en stor glede å høre så mange hjerter som brenner for barn og unge, og ikke minst familier rundt omkring. 

- Her i Lyngdal jobber jeg med både barn, tweens og familier. Det å legge til rette for at familier skal lykkes med å dele liv og tro hjemme, er noe jeg brenner veldig for. Jeg har selv erfart hvor stor velsignelse det er, for meg personlig og for min familie, å kunne dele tro hjemme. Det ønsker jeg at flere skal få erfare.

- Vi startet også opp Awana for tre år siden i vår menighet, som har fokus på hjemmet og det å bygge gode og sterke relasjoner med barn og ungdom. Awana har smågrupper som et viktig element, noe vi har er erfart har vært så viktig for å sikre at hvert enkelt barn blir sett og hørt. Annenhver fredag har vi Frik-tweens hvor det kommer mellom 50-80 5.-7. klassinger. Jeg føler meg så takknemlig som får lov til å være sammen med den gjengen, og snakke om og vise dem noe av hvem Jesus er.

- Hvordan lever du troen i hverdagen?

- Jeg har et sterkt ønske om at troen min skal være en naturlig del av livet og hverdagen min. Jeg ønsker å leve ærlig både med Gud og mennesker jeg har rundt meg. Både med oppturer og nedturer. Jeg elsker å dele liv og tro med barna mine, som virkelig er forbilder i både bønn og ærlig liv.

- Hva tenker du om Frikirkens motto «Sammen om oppdraget»?

- Jeg liker godt Frikirkens motto «Sammen om oppdraget». I misjonsbefalingen er vi alle kalt til «å gå ut» for Jesus. Oppdraget vårt kan se forskjellige ut etter hvor vi er og hvilke gaver vi har fått, men alle lemmene er viktige for at legemet skal fungere godt.

- Har du et favorittbibelord? Hva betyr det for deg?

- Det er vanskelig å velge et bibelvers som er en favoritt, men et ord jeg stadig vender tilbake til er: «Et nytt bud gir jeg dere: Dere skal elske hverandre. Som jeg har elsket dere, skal dere elske hverandre. Ved dette skal alle forstå at dere er mine disipler: at dere har kjærlighet til hverandre.» Johannes 13:34-35. For meg er dette et løfte om at når jeg gir av Jesu kjærlighet til andre mennesker, så skal det føre til at mennesker blir frelst! Jeg kan så frøene, men det er Gud som gir vekst. Det er et fantastisk løfte å leve i synes jeg!

- Er det noe spesielt som opptar deg for tiden?

For tiden er jeg opptatt av å jobbe med å legge mest mulig til rette for at foreldre og familier skal vinne på hjemmebane når det gjelder både liv og tro. Jeg jobber også sammen med flere for å planlegge digital DNA-konferanse med Awana i januar, som jeg håper mange velger å delta på med sine frivillige lokalt.

- Har du noen forbilder eller noen som særlig har vært til inspirasjon for deg som kristen?

- For meg så er Jesus som vasker føttene til disiplene det ultimate forbildet som kristen. Han bøyer seg helt ned og gjør en uverdig oppgave, en oppgave det i utganspunktet var tjenere som gjorde. Han viser oss med det hvordan vi skal leve og behandle våre medmennesker. Jeg har også vokst opp med foreldre som alltid har vært aktive på bedehuset, og som forbilledlig har gitt av både tid og penger til mange.

- Hva liker du å gjøre på fritiden?

På fritiden liker jeg å være med gode venner, strikke og gå en tur med podcast på øret. Men ingenting er bedre enn familien samlet rundt TV-en for å se en Manchester United kamp, spise pizza og drikke Pepsi Max.