tor-erling-fagermoen_kontekst
Tor Erling Fagermoen blir ny hovedpastor i Bergen Frikirke fra 1. august. (Foto: Simon Nystad).

Ny pastor i Bergen Frikirke

Tor Erling Fagermoen blir ny hovedpastor i Bergen Frikirke.

Menigheten har tirsdag 2. juni kalt Tor Erling Fagermoen til ny hovedpastor, skriver Bergen Frikrike i en pressemelding.

– Vi er svært fornøyde med at Tor Erling har takket ja til stillingen som hovedpastor i Bergen Frikirke. Vi har hatt gleden over å bli godt kjent med Tor Erling det siste året, og ser frem til veien videre for både ham og menigheten, sier eldtsterådsleder Bjørnar Svellingen i pressemeldingen.

– Bergen Frikirke er en menighet med mange ressurser. Et godt arbeid har vært lagt ned gjennom mange år. Nå blir det min oppgave å lede dette arbeidet videre sammen med dyktige og dedikerte medarbeidere, av Guds nåde og til Guds ære, slik at evangeliets kraft kan virke i oss og spre seg videre. Det er med ydmykhet og glede jeg går inn i dette kallet, sier Tor Erling Fagermoen.

Fagermoen har ifølge pressemeldingen tidligere vært bibelskolelærer/rektor på Bibelskolen Fjellhaug i Oslo og Generalsekretær i Laget, NKSS. I dag er han Europaleder i den internasjonale lagsbevegelsen (IFES). Fra januar 2019 har han hatt en liten stilling i Bergen Frikirke som fasilitator, og har siden mai i fjor vært fungerende leder av eldsterådet.

Han kommer til å fortsette som Europaleder i IFES inntil videre, og vil gå inn som hovedpastor i Bergen Frikirke i en 40 prosent stilling fra 1. august 2020.