1innsettelse-pastorteam-trondheim-frikirke
Ingebrikt Kvam og Lise T. Sagdahl med synodeformann Jarle Skullerud under innsettelsen i Trondheim Frikirke. (Foto: Hans Christian Kvåle).

Nytt pastorteam i Trondheim

Søndag 23. august var en festdag i Trondheim Frikirke, med innsettelse av menighetens ungdomspastor Ingebrikt Kvam som forstander og Lise T. Sagdahl som pastor og daglig leder. Sammen med Helge Standal, utgjør de det nye pastorteamet i Trondheim Frikirke.

Synodeformann Jarle Skullerud stod for innsettelsen av pastorteamet, der Lise T. Sagdahl er det siste tilskuddet. Kvam og Sagdahl skal sammen dele på ansvaret som tidligere lå på Standal som hovedpastor. Ingebrikt Kvam som forstander og ungdomspastor, og Lise T. Sagdahl som daglig leder og pastor. Helge Standal fortsetter i tjue prosent stilling, og vil hovedsakelig undervise og forkynne.

 Lise T. Sagdahl har vært aktivt medlem av Trondheim Frikirke siden 1995, og hatt en rekke ulike tjenester i menigheten. I juni 2017 ble hun ordinert til eldste. Hun har også erfaring som frivillig medarbeider og styremedlem for Willow Creek Norge som arrangerer Global Leadership Summit i Norge, og bakgrunn fra Laget. Sagdahl har også undervist studenter i studentlaget i Trondheim gjennom flere år.

Til Budbæreren forteller hun at hun gleder seg til å jobbe i team med både ansatte og frivillige medarbeidere i Trondheim Frikirke, og hun tror fellesskap er viktigere enn noen gang. 

- Hva gleder du deg mest til i arbeidet som pastor i Trondheim Frikirke?

- Jeg gleder meg til å jobbe i team med både ansatte og frivillige medarbeidere, som brenner for å utvikle fellesskap der det er lett å invitere med seg venner og kjente slik at de kan få møte Jesus. Det er et stort privilegium å få gå inn i pastorteamet sammen med Ingebrikt Kvam og Helge Standal, som begge er dyktige teologer. Vi har en betydelig jobb foran oss med å starte opp alle virkegreinene etter nedstengingen som følge av viruset. Vi tror fellesskap er viktigere enn noen gang.

- Vi skal starte med «Middag for 6» der vi lager grupper på seks personer som vil bli bedre kjent med andre i menigheten. Gruppene avtaler selv sted, tid og hva de skal spise. Neste måned får alle en ny gruppe å spise sammen med. Målet er å utvikle nye bekjentskaper og vennskap som igjen kan føre til flere faste smågrupper. Vi prøvde tiltaket for mange år siden og vi ser fortsatt effekten av at folk ble kjent med hverandre på tvers av generasjoner, bydeler, bakgrunn, nasjonalitet, og så videre.

- Hvilken arbeidserfaring har du fra før? 

- Jeg har doktorgrad i fysikk fra NTH og bakgrunn som forsker i materialteknologi ved NTNU. Fra 2002 har jeg jobbet som seniorrådgiver ved NTNU i rektors stab og andre enheter i fellesadministrasjonen. Jeg har erfaring fra virksomhetsstyring, prosjektledelse, utredningsarbeid og endringsprosesser.

- Har du et favorittbibelord? Hva betyr det for deg?

- Fil. 4,6-7 6. «Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk. 7 Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus». Det er et fantastisk løfte som jeg ikke blir lei av å dele med andre.

- Hvordan lever du troen i hverdagen?

-Jeg ønsker å leve overgitt til Gud og ber om at det må prege meg – i tanker, ord og handling.

- Hva tenker du om Frikirkens motto «Sammen om oppdraget»?

- Fint! Det sier noe både om fellesskapet og hva vi er til for. Det kommuniserer ikke så godt utenfor menighetene, men fungerer fint innad.

- Er det noe spesielt som opptar deg for tiden?

- Det må være å bygge gode fellesskap for små og store, der det er god plass for mennesker som opplever at livet ikke ble slik de hadde håpet. Det er viktig for meg at vi kan snakke sant om Gud og sant om livet - samtidig. Da tror jeg vi kan invitere hvem som helst, når som helst. Denne høsten skal vi undervise om fellesskap og om gudsbilder, vi skal ha nådegavekurs, Alpha og Godhetsaksjon som kan engasjere hele menigheten.

- Har du noen forbilder eller noen som særlig har vært til inspirasjon for deg som kristen?

- Ja, en lang rekke for ulike livsfaser. I Laget hadde jeg mange fantastiske ledere som ga meg ansvar og veiledning. Jeg var på studietur med Frikirken til Willow Creek i 2001, og det vi lærte der om evangelisering og menighetsbygging var både utfordrende og inspirerende. De siste årene har jeg lest mye av Timothy Keller og Tomas Sjödin.

- Hva liker du å gjøre på fritiden?

- Daglige løpeturer i skog og mark gir energi. Jeg liker å høre på podkast, lese og være sammen med familien og nære venner. Barnebarnet på ett år gir masse glede.