tunet-visjon
Tunet er blitt et naturlig og populært samlingspunkt på Visjon. (Foto: Geir Arne Johansen).

Samtaler i sofaen på Visjon

Det ligger an til lett og ledig stemning med musikalske innslag og «gode samtaler i sofaen» i Tunet under sommerens Visjonsfestival.

– Det blir mer innhold i Tunet, hvor vi ønsker å ha en sofaprat hver kveld med ulike gjester og forskjellig fokus. Samtidig skal det være en løs stemning og musikalske innslag fra husbandet, sier leder av programkomiteen på Visjon, Rune Tobiassen. I fjor ble det holdt «Bokbad» i Tunet, der visjonsdeltakerne fikk møte Anne Mari Schiager Topland og Kjetil Gilberg. Blant gjestene som inntar sofaen for en kveldsprat i år er Siri Iversen, pastor i Flekkerøy Misjonskirke. – Siri Iversen er en veldig morsom og inspirerende taler, som vi også får høre i Stavernhallen onsdag kveld og torsdag formiddag, sier Tobiassen.

Økt bibelfokus

Tema for årets Visjon er «Rikelig», og i den anledning er forfatter av boken «RIK Bibelbruk» og bibelbrukskonsulent i Bibelselskapet Hans Johan Sagrusten invitert som en av hovedtalerne. – Valg av tema er i tråd med Frikirkens vedtatte måldokument for 2018-2023, der punkt 1. er «Vi ser en økning i bruk av bibel og bønn i menighetene». Vi ønsker at Guds ord skal få rikelig rom i gudstjenestene på Visjon, men ikke bare der. Temaet skal gå som en rød tråd gjennom alt som skjer på Visjon, og Guds ord vil få mye plass over alt, sier Tobiassen.

Mye gøy for store og små

«Hits for alle» vil fortsatt være hovedsamlingen under Visjon, og UngVisjon tilbyr igjen et godt og variert utvalg av aktiviteter og festligheter for barn mellom 2 - 12 år, lover leder Maria Selstø. – Kanskje du er klar for en aktivitet som speiding, fotball eller mesternes mester? Aktiviteten «Ikke gjør dette hjemme» er tilbake, og vi har et hav av ulike aktivitetsgrupper du kan velge mellom, sier Selstø. FRIK Festivalen ønsker alle fra 8. klasse og oppover velkommen til Visjons egen ungdomsfestival. – Vi har et spennende program med ungdomsmøter, vann-, ball- og kampsport-aktiviteter, «Capture the flag», seminarer og stemning i Campspot. Bli med og sov i lavvoleiren sammen med over 200 andre ungdommer, og få venner for livet! Dette blir sommerens høydepunkt, sier leder Hanne Marie Moi. Visjon arrangeres fra 17. – 21. juli på Stavern folkehøyskole. Påmeldingen starter 1. april, og påmeldingen skjer som tidligere år via Checkin. Lenke til påmelding kommer på nettsiden til Visjon samme dag som påmeldingen starter.