Sjefsblogg

«Gudsbildet og veien til frelse»

Av Jarle Skullerud i Sjefsblogg
torsdag 14. mai 2020

-Vi er forpliktet på den helhetlige bibelske åpenbaringen av Gud, la oss derfor være bevisst på hvem som har definisjonsmakten, skriver synodeformann Jarle Skullerud som en kommentar til debatten rundt biskop Nordhaugs bok om frelse og fortapelse. - Så langt i livet har jeg landet på at jeg er glad for at jeg får tilbe en uforståelig og uforklarlig Gud. En Gud som ikke blir til av mine tanker eller ønsker, men en Gud som jeg er blitt til ved.

Gi Jesus videre

Av Jarle Skullerud i Sjefsblogg
torsdag 28. november 2019

Over 300 frivillige og ansatte i Frikirken, deltok på konferansen «Gi Jesus videre» helgen 22.-24. november.

Livsvern – bare for noen?

Av Jarle Skullerud i Sjefsblogg
mandag 6. mai 2019

Det er ikke så mange uker siden debatten om abort og menneskeverd preget avisspaltene. Mye ble skrevet om barnets verdi og rettigheter, om livsvern, og om at mors valg ikke kunne være avgjørende for barnets rett til beskyttelse. I dag undrer det meg at vi som kirker ikke stiller like tydelig opp for barna som sitter i flyktningeleiren al-Hol nord i Syria.

- Målplanen utfordrer og hjelper

Av Jarle Skullerud i Sjefsblogg
tirsdag 16. oktober 2018

- Synodestyret er oppmerksom på at målplanen kan virke svært motiverende på noen menigheter, mens den kan skape usikkerhet og kanskje til og med demotivere andre steder. Det er derfor viktig at hver enkelt menighet finner sin måte å arbeide med planen på. Vi mener at innfallsvinkelen i de tre spørsmålene vi stiller, vil bidra til dette, skriver synodeformann Skullerud. Les de tre spørsmålene i bloggen her!

Et møte med Afrika

Av Jarle Skullerud i Sjefsblogg
mandag 19. februar 2018

Denne historien begynner på cirka 2400 meter over havet, i verdens femte høyest liggende hovedstad. Etter to dager med historie, kultur og møter med seminaret til Ethiopian Evangelical Church Mekane Yesus, reiste vi vestover, skriver Jarle Skullerud.

#torsdagerisvart

Av Jarle Skullerud i Sjefsblogg
torsdag 23. november 2017

Julegater åpnes, lys tennes, det er advent og snart jul. Men det finnes dessverre mange mørke kroker blant alle lysene, også i adventstiden. I vinter velger jeg derfor å kle meg i svart på torsdager, sammen med mange andre kirkeledere i Norge.

Barna- vårt felles ansvar

Av Jarle Skullerud i Sjefsblogg
tirsdag 17. oktober 2017

Et afrikansk ordtak sier; “It takes a village to raise a child.”
Jeg tror dette er en sannhet vi må minne hverandre på. Det betyr også at det «samfunnet» våre barn vokser opp i, vil forme hvem de blir. Derfor må vi bruke tid og ressurser på å skape gode fellesskap for den oppvoksende generasjon. Det kan ikke bare være foreldrene og barnepastorens ansvar, det er hele kirkens ansvar!

Kallet fra Midtøsten

Av Jarle Skullerud i Sjefsblogg
fredag 12. mai 2017

Jarle Skullerud har vært i Midtøsten, i hvilket land kan vi ikke spesifisere av sikkerhetsmessige grunner. Han traff mennesker som møter Isa, Jesus og det har gitt Skullerud en del tanker han vil dele med deg.

- Vi må sende ut de rette signaler?

Av Jarle Skullerud i Sjefsblogg
mandag 24. april 2017

I en lederartikkel i Dagen skriver Vebjørn Selbekk hvorfor han ikke gir til tiggere. Her skriver han også hvorfor vi må sende mindreårige asylsøkere hjem igjen. Det er viktig å sende de rette signalene, sier Selbekk. Men jeg kan ikke se at Bibelen støtter opp om tanken på at det er viktigere å sende de rette signalene, enn å hjelpe mennesker i nød, der de er.

Lykke eller beruselse ?

Av Jarle Skulerud i Sjefsblogg
fredag 24. mars 2017

Så ble det endelig førsteplass i år. Norge klatret seg opp fra den sure fjerdeplassen og helt til topps i konkurransen om å være landet med de lykkeligste innbyggerne. La meg raskt si at jeg er svært takknemlig for å få være blant dem som bor i Norge. Vi har mye å takke for og mye å være stolte av, skriver Synodeformann Jarle Skullerud i bloggen.

Den rette faste

Av Jarle Skullerud i Sjefsblogg
torsdag 2. mars 2017

Faste har fått flere nye uttrykk i vår tid. Jeg registrerer at flere og flere faster fra TV-underholdning, fra Facebook og andre sosiale medier. Selv om den Bibelske faste handlet om å holde seg borte fra mat, tror jeg det i vår tid kan være både nødvendig og forfriskende også å velge bort noen av de tingene som vi fyller livet vårt med.