solveig-bratane-nettsak
Solveig Bråtane skal lede Frik på Visjon, som er ungdommenes egne "festival i festivalen". (Foto: Geir Arne Johansen).

Skal lede Frik festivalen

Solveig Bråtane er ny leder for Frik festivalen på Visjon, og vil gjøre det hun kan for å legge til rette for at ungdommer får et møte med Gud.

Solveig Bråtane har vokst opp i Hånes Frikirke i Kristiansand, hvor hun har jobbet som ettåring. Nå går hun på bibelskole i Bergen, og jobber i FriBU. Hun er arrangementsansvarlig for Creative Sør i Kristiansand og, for Frik festivalen på sommerens Visjonsfestival i Stavern.    

- Hva gleder du deg mest over i arbeidet?

- Jeg syntes det er så gøy å jobbe med arrangementer som ikke bare er utrolig gøye, men virkelig kan bety noe større. Vi får være med og se at Gud møter ungdommer, og at de kan forstå at Gud har lagt ned så mange gaver i hver enkelt av dem.

- Har du et favorittbibelord? Hva betyr det for deg?

- Jeg er veldig glad i Efeserne 3:20; «Han som virker i oss med sin kraft og kan gjøre uendelig mye mer enn det vi ber om og forstår». Gud er så stor, og det er utrolig sterkt at vi kan komme som vi er, gi det vi har, og uansett sitasjon så kan Gud gjøre uendelig mye mer enn vi ber om og forstår. Det motiverer og engasjerer meg veldig.

- Hva tenker du om Frikirkens motto «Sammen om oppdraget»?

- Hver enkelt har fått dette viktige oppdraget, men vi skal ikke bare gjøre det aleine som person, eller aleine som menighet. Det er noe vi jobber for sammen, side ved side, og med hverandres forbønn, støtte og oppmuntring.

- Hva er du opptatt av i den nye jobben?

- Vi skal gjøre det vi kan for å legge til rette for at ungdommer får et møte med Gud, og jeg drømmer om at det vil ha betydning for hverdagen deres, ikke bare den ene helga eller uka.

- Har du noen forbilder eller noen som særlig har vært til inspirasjon for deg som kristen?

- Jeg møter stadig mennesker, og har kjent andre hele livet, som virkelig har valgt å leve tett inntil Jesus. Å se at den tette relasjonen påvirker hele livet, ikke bare en del av det, inspirerer meg veldig.

- Hva liker du å gjøre på fritiden?

- Nå har jeg jo flyttet til Bergen der det finnes fjell (jeg har innsett at toppene i Kristiansand ikke kan defineres som fjell), og jeg har bestemt meg for at jeg skal masse på tur. Ellers sier jeg sjelden nei til en kafétur.