sosiale-medier (28700x14600)

Usosial!

”Ærli talt, du lægger ikke bilder ut på facebook længer, du må jo inste det om du ska lægge ut bilda, å facebooke det e jo bare avlæggs.” To øyne borer seg mistroende gjennom ei som innser at ho ikke klarer å henge med på siste mote lenger. Ungdommen har talt, Åshild har forfalt.

”man ska først instagramme, SÅ kan du lægg linken ut på facebook, da får alle med sæ bildet og så e det ikke så harry. Å lægg et bilde direkte ut e jo sånn 40+ gjør, ikke 30-.”Akterutseilte frøken, i en båt uten årer, driver ut fra ei brygge der alt utstyret står, nå har jeg gått glipp av noe stort! Jeg aner ikke hvordan jeg skal komme meg inn igjen, og jeg mangler livsnødvendig utstyr. Blikket som nettopp er sendt meg, sier hvertfall noe i den duren.

”du må no førstå at det e sånn det fungera, det e jo SÅ mye bedre markedsføring!”

markedsføring sa du? Skal du selge noe? Går ikke du på skole?

”ja men det betyr no kæm du vise dæ te å vær! Ska du sei noe te værden, så bør det vær bra, HVER dag. Og ikke vis heile livet, det e jo bærre dumt å vis meir te værden enn te vennan dine.

Men du, Ærli talt! INGEN lange statusa, kort, spenstig og bra, INGEN sentimentale sitata å ska du på død og liv skriv et bibelvers, så skriv et kort, æller bare hænvisninga, ingen GIDD å les et avsnitt!!”

Engasjerte øyne og ivrig kroppsspråk, nå er ett eller anna på gli, her er det viktig undervisning og han har noe vitkig å si, det er helt tydelig.

”men serr man må ikke skrive lange statusa! Det e døden, ingen gidd å hæng med på ka du føle å tænke gjennom 5 sætninga, 1 sætning e MEIR enn nok”

ok, ja det kan stemme, jeg leser ikke lange statuser jeg heller...

”å ikkje klag, med mindre det å noe som kan få folk te å le, eller om da e noe ÅRNTLI urettferdig som man kan bli sint av, sutre du, så e du ikke min vænn på face”

jaaaa, kan være enig i det.

”har du gjort mye en dag, så tar du bilda å sett dæm sammen, og inste det istedenfor å skriv om dæm, det e det bærre bestemødre og folk som har misforstått som gjør forklare”

skal si du er streng!

”Å så må du vær laidback, ikkje sånn evig optimist, du må vis at du slækker på en kul måte, og ikkje på en teit måte”

ooook?

”Å så må du kjør stil:

e du type friluft og har gått på folkehøyskola og sånt, så bør det se ut som du har vært i arktis”

er ikke det litt drøyt da? Friluft er jo et bål i hagen og………

”e du type hipster, så MÅ du redigere bilda, ha kule brilla og ha attitude” hipster?

”Ska du vær sånn kosejenta, så må du lage mange gode dessæra og vise at du ser film med venninna og har interiørting på rommet”

”man må vit ka slag immage en ska ha, kjøre det og markedsfør sæ sjøl som et spennanes menneske”

men man er jo ikke alltid et spennende menneske! Ingen er jo det?

”ja, men sjå kor kjedli statusan e då når man ikkje har nokka interressant å skriv, man træng jo ikkje skriv førr å skriv, da e du jo verkli untirressant, har du en scene, så bruk den bra.”

jo det kan du ha rett i.

” følg alltid med og sørg for at kleine bilda a dæ blir sletta”

jepp.

” men særr! Skaff dæ instagram da! Du har ænnu tid til å hente dæ inn! Men førr all del, drit i å poste det bildet, det e jo ganske teit bilde i utgangspunktet”

 

passet påskrevet og en ungdom har kasta en redningsåre ut hit jeg driver avsted.

Jeg syns nå uansett det var et bra bilde- sånn ”kind of my style”

 

”men du har no ganske harry stil da Åshild, og sånn tørrvittig lærarhumor.”

se det, enda et nytt stempel i passet.

instagramkonto er oppstarta og som twitterkontoen, snapchatten og de andre, så ligger de nok så ubrukt av en uinterressert ”oldschool” som syns facebooken er fin og overbrukt.

Litt uenig, men inspirert og betrygget over ungdommens tanker om hva slags scene han står på, jeg tror jeg tar det meste av samtalen som god læring.

Det spørs om instagramkontoen fylles opp…

Åshild Ellingsberg