dsc0020
Hanne Marie Skaar (22) gleder seg til å lede "FRIK Festival" på Visjon. Foto: Geir Arne Johansen

YESS blir "FRIK Festivalen"

YESS er kjent som ungdommens egen festival på Frikirkens sommerfestival Visjon. Når YESS til sommeren bytter navn til "FRIK Festivalen" er det for å koble det til Frikirkens ungdomsarbeid "FRIK xPand".

– «FRIK Festivalen» blir en oppgradert versjon av YESS, der hovedpoenget er å skape gjenkjennelse og begeistring for ungdomsarbeidet i Frikirken, sier Hanne Marie Skaar. Hun er født og oppvokst i Greåker, og er i likhet med «FRIK Festivalen» ny av året på Visjon, som leder av ungdomsfestivalen. I visjonssammenheng er hun imidlertid ikke ny. – Jeg spiller fiolin og har vært med i husbandet på Visjon noen år, og i fjor var jeg forbønnsleder på YESS. Selv om jeg ikke var på Visjon som barn, har jeg fått et veldig nært forhold til festivalen i voksen alder. Her kommer vi nært innpå andre deler av kirkesamfunnet og det har en verdi i seg selv, sier Skaar.

Lavvo-leir

Nå gleder hun seg til å lede «FRIK Festivalen» på sommerens Visjon. – Vi legger opp til en enda sterkere festivalfølelse enn tidligere, med åpen cafe på dagtid og lavvo-leir. Når man melder seg på i Checkin kan man skrive hvilken menighet man eventuelt tilhører, og oppgi alder og hvem man ønsker å dele lavvo med. På den måten kan for eksempel ungdommer fra nabomenigheter koble seg på hverandre. Vi ønsker å legge til rette for et enda mer sosialt og inkluderende miljø, og skal gjøre vårt beste for å gi ungdommene en god festivalopplevelse, sier Skaar. Lavvoene står klare til bruk når festivaldeltakerne kommer, og er beregnet for cirka åtte personer.

Uslåelig kombinasjon

Men det er ikke bare det sosiale som bør lokke ungdom til å ta turen til Stavern folkehøyskole den nest siste uken i juli. – Vi har med oss knallgode talere og seminarholdere som Rune Tobiassen og Anette Stokke, og det blir spennende aktiviteter i regi av folkehøyskolen. Nytt i år er også tilbudet om ledertrening med FRIK xPand, for ungdom som ønsker inspirasjon og veiledning til hvordan å drive ungdomsarbeid. Åpen cafe og god stemning med lavvo, sol og sjø gjør kombinasjonen uslåelig, mener Skaar, som håper at nye og etablerte ungdomsgrupper og ungdomsarbeid finner veien til festivalen. I forberedelsene til sommerens festival, er hun opptatt av å holde riktig fokus. – Jeg gikk på en bibelskole der lærerne brukte tretti prosent av forberedelsene til bønn. Det tenker jeg er noe å strekke seg etter. Det er viktig at vi tar med Gud i alle små og store avgjørelser. Jeg gleder meg veldig, og synes dette er en utrolig morsom utfordring!